Canadese seriemoordenaar bekent vier moorden

Een beschuldigde seriemoordenaar in Canada, waarvan de politie dacht dat hij zijn slachtoffers had dumpte op stortplaatsen, heeft toegegeven vier inheemse vrouwen te hebben vermoord. Zijn advocaten beweerden dat hij een psychische stoornis heeft, wat betekent dat hij niet strafrechtelijk verantwoordelijk zou zijn voor de misdaden.

Jeremy Skibicki wordt beschuldigd van vier moorden: Rebecca Contois, Morgan Harris, Marcedes Myran en een niet-geïdentificeerde vrouw, die door inheemse leiders Mashkode Bizhiki’ikwe (Buffalo Woman) werd genoemd. Hij zei in eerste instantie onschuldig te zijn aan alle aanklachten en zou deze week terechtstaan.

Maar de verrassende ontwikkeling op maandag bracht de aanklagers van de stad Winnipeg ertoe om in te stemmen met een proces zonder jury, dus alleen met een rechter. Dat zou al op woensdag kunnen beginnen. Twaalf juryleden, die vorige maand werden geselecteerd, zullen worden ontslagen.’Op dit moment geeft de beschuldigde nu toe dat hij alle vier de vrouwen heeft vermoord, en dat is een nieuwe ontwikkeling’, vertelde aanklager Chris Vanderhooft.

Jeremy Skibicki

Skibicki zou de lichamen van ten minste twee van zijn bekende slachtoffers hebben achtergelaten op de Prairie Green-stortplaats in Winnipeg, maar de politie zei aanvankelijk dat ze niet over de middelen beschikten om het afval in de faciliteit te zoeken, waarvan een groot deel onder tonnen klei is begraven.

In de afgelopen decennia zijn ten minste 4.000 inheemse vrouwen en meisjes vermoord – of gewoon verdwenen, een realiteit die in een historisch rapport uit 2019 wordt beschreven als een “genocide”. En tegen een achtergrond van systemische ongelijkheid en onrecht blijven kwetsbare inheemse vrouwen het slachtoffer van nalatig beleid en staatsonverschilligheid.

Het is onduidelijk of de onthullingen van maandag in de rechtbank de politie en families een idee zullen geven van waar de lichamen van Harris en Myran zich zouden kunnen bevinden, evenals de identiteit van Mashkode Bizhiki’ikwe.

Alsnog gezocht naar lichamen op stortplaats